ZULKARNAIN



aku trbace kisah ni di buku.....aku nk share kat korang......korang pernah mendengar tntang yakjud & makjud kan,iaitu makhluk yg akan merosakkan bumi ini pada akhir kiamat nnti....tetapi ALLAH tlah memerintahkan Zulkarnain iaitu hamba ALLAH yang misteri kewujudanya sehingga kini,untuk membina tembok yang besar untuk mengurung makluk yakjuj dan makjuj....tembok ini hanya akan runtuh dengan izin ALLAH pada hari kiamat nnti..
Zulkarnain ini dikaitkan dengan 3 tokoh yg terkenal pada zaman trdahulu iaitu
1.ALEXENDER THE GREAT
2.KURSY AL-FARISI
3.PEMERINTAH PADA ZAMAN NABI
tetapi smpai skrg,tiada tanda ketiga-tiga tokoh ini sama ciri2nya dgn Zulkarnain...
tetapi apa yang menakutkan,pada zaman Rasullulah S.A.W,seorang sahabat telah bertanya kepada baginda dan baginda berkata bahawa,usaha yakjuj dan makjuj untuk mengorek tembok itu telah membuahkan hasil apabila mereka berjaya menembusi lubang sebesar bulatan ibu jari bercantum dengan jari telunjuk pada zaman Baginda..

kita sekarang di penghujung zaman,sudahkah kamu insaf..banyak tanda2 yg telah muncul tetapi tiada yang menyedarinya....x takutkah kamu akan azab api neraka....di bawah nie sy nk tunjukkan tanda2 kiamat yg telah lame berlaku cume tiade perhatian yang diambil....allahualam



1...Salji telah turun di Dataran Arab sebagai salah satu tanda datangnya hari kiamat sebagimana diberitakan oleh TV Arab Saudi dan diberitakan kembali oleh Nuansa Pagi RCTI (Selasa, 15 Januari 2002), bahwa pada Hari Minggu, tanggal 13 January 2002, di Arab Saudi yang merupakan daerah gurun pasir yang sangat panas dimana matahari bersinar sepanjang hari, telah terjadi suatu fenomena alam yang pelik, iaitu dengan turunnya salji dengan lebatnya. Tepatnya di darah Tabuk 1500 km dari Riyad (Ibukota Arab Saudi) ketebalan salji mencapai 20 cm, dan di Yordania suhu mencapi titik beku (0 derajat celcius). Ternyata tahun-tahun terakhir ini di Jazirah Arab yang notabenenya gurus pasir panas, turunnya salji ini telah sering terjadi, tetapi hal ini ditutup-tutup atau tidak dipublikasikan secara luas. Ada apa hal dengan terjadinya fenomena alam tersebut? Bagi umat Islam yang telah memahami ajaran Islam, turunnya salji di Arab Saudi ini bukan merupakan hal yang aneh, karana hal ini telah diterangkan oleh Nabi Muhammad SAW 1400 tahun yang lalu. Ketika para sahabat menanyakan kepada Rasulallah SAW mengenai datangnya hari kiamat. Rasulallah SAW menjawab, bahwa pengetahuan mengenai datangnya hari kiamat hanya ada pada sisi Allah SWT. Tetapi Allah SWT telah memberitahukan tanda-tandanya kepada Rasulullah SAW, antara lain sebagaimana diterangkan dalam salah satu hadis Rasulullah SAW: "Hari Akhir tidak akan datang kepada kita sampai dataran Arab sekali lagi menjadi dataran berpadang rumput dan dipenuhi dengan sungai-sungai(HR Muslim)"
Daripada Hadis Rasulullah SAW di atas ada beberapa maklumat yang didapati:

1. maklumat datangnya hari akhir kiamat;

2. Dahulu kala dataran / jazirah Arab pernah menjadi padang rumput yang subur dan dipenuhi dengan sungai-sungai; dan

3. Nanti, dataran Arab sekali lagi akan menjadi padang rumput dan dipenuhi dengan sungai-sungai, sebagai salah satu tanda datangnya hari kiamat.

aku bru je try google earth yg v4.3....best arr.....cume ari 2 aku trtenggok la 1 video ni ann ,aku nmpak video 2 tunjukkan rahsia di dalam google earth....agak menganggumkan jgk la....tp yg peliknye....ade sesetengah gmba 2 mempunyai tanda yg aneh....mcm2 rupe la ade....pelik2...
ni video nye......
























link untuk downlaod:http://www.freewarefree.net/utility/2375/google-earth-50-beta/




ni plak kordinat @nme tmpat yg pelik 2:

Number 1 is at 06 42 51 N, 42 12 00 E
Number 2 is at 50 00 38 N, 110 06 51 w
Number 3 is at 19 56 56 S, 69 38 02 W
Number 4 is at 37 24 05 N, 116 52 04 W
Number 5 is at 37 37 41 N, 116 50 54 W

SHARK:
31 59'20.53"S 152 34'18.47"E

GEOGLYPH IN CHILE:
19 56'56.76"S 69 38'2.07"W

USA BUSH:
41 51'26.99"N 121 29'25.75"W

HORSE#1:
50 39'26.33"N 2 24'14.92"W

ARROW IN PERU:
14 32'45.28"S 75 9'35.85"W

"FACE":
33 55'37.16"N 117 34'8.58"W

LINES IN PERU (NAZCA):
14 33'9.40"S 75 10'36.74"W

"UFO"#1 IN SPITSBERGEN:
78 38'29.61"N 15 7'5.50"E

GEO-FORM:
19 37'40.75"S 69 58'46.35"W

HORSE#2
54 13'29.68"N 1 12'44.46"W

GEOGLIPHS IN HILE:
19 12'13.45"S 70 0'30.41"W

ELEPHANTS IN AFRICA;
10 54'12.65"N 19 55'56.05"E

BIG RABBIT:
44 14'39.77"N 7°46'10.71"E

SIGN:
37 37'38.69"N 116 50'48.38"W

HORSE#3
51 19'16.29"N 1 45'22.76"W

DINO:
42 4'34.14"N 2 21'21.93"W

"UFO"#2:
45 42'11.97"N 21 18'7.81"E

BIG INSCRIPTIONS IN CHILE:
17 58'20.55"S 70 14'12.89"W

RUMAH BERHANTU

askum,ni cite pasal rumah berhantu plak...cerita ni sy dapat dari kawan saya...kwan saya plak dapat dapat tau dr sepupu die....cite die mcm nie,rumah itu dikatakan berhantu dan salah satu rumah yang tercantik di kawasan itu...rumah itu juga didami oleh orang yng high class sje...cume satu saje yg menjadi persoalanya...kenapa tuan rumah itu begitu sahaja...semua perabot ditinggalkan......apa motifnya???sy brsame anggota lain mengunjungi rumah tersebut dan merasakan sesuatu keanehan...

1.semasa kami ingin masuk melalui pintu belakang,tiba2 dahan atau ranting yang datang dari mane jatuh ke arah kami seperti memberikan amaran....
2.kami mendapati terdapat helaian rambut yang sepeti dipotong bersepah-sepah disitu...
3.keadaan rumah itu ditinggalkan dalam keadaan tergesa-gesa...
terdapat kesan darah2....






ni satu lg video yg pelik..ikan kepala manusia....pelik x...
video

MATA SIAPA ITU...

kisahnye begini,klau diperhatikan btul2 di awan itu,anda boleh lihat sepasang mata yang mengerunkan...khabarnya ia berlaku pada waktu ribut dekat kl tahun lepas.Ramai mengatakan bahawa mata ini mata malaikat yang sedang memandang kita,jika matanya sebesar ini,bayangkan pula bagaimana badannya....
video

bkn nak kata apa,video ni korang tgk2 la dan insafkanlah diri ye sape2 yg belum dan bru nk insaf ye...binatang seperti burung,singa ni pun sebut nama Allah,tapi kita ni mcm mana plak, jd renung-renungkan dan fikirkanlah....
video video

Older Posts

Blogger Template by Blogcrowds